Nieuws uit Buurtcentrum Bij de Buren

Sociaal

Gelukkig Nieuwjaar✨

2022 is vervlogen, 2023 staat reeds voor de deur. Een nieuw jaar met nieuwe dromen, alles krijgt een nieuwe kleur. Geluk, veel liefde voor elkaar. Aandacht voor je naaste, hopen op vrede en een prachtig jaar!

Namens alle medewerkers van Buurtcentrum 'Bij de Buren" iedereen de beste wensen voor 2023

Duurzaamheid

WeCycle

Lever uw kleine elektronische apparaten hier in. Wij recyclen het/

Sociaal

Soep uit iedere hoek bij 'Bij de Buren'

Soep uit iedere hoek bij Buurtcentrum 'Bij de Buren'

en je ontmoet ons zaterdag met soep in de wijk

Zaterdag 5 november van 12.00 -14.00 uur.

Eet mee en ontmoet

Sociaal

Streetsports Parkwijk

Kom jij ook meedoen? Sport jij graag of wil je graag nieuwe sporten doen? Dan is Streetsports iets voor jou! Kosten? Helemaal gratis!

Vanaf 3 november - iedere donderdag | 16:00 - 17:00 uur | 7 t/m 12 jaar | Verzamelen bij de pannakooi in het Prinses Amaliapark (Parkwijk).

Cultuur

Appeltaartconcerten.

Appeltaartconcerten Klassieke muziek voor iedereen !

van oktober 2022 t/m maart 2023

Sociaal

Oranje Huis – Moviera Utrecht

Oranje Huis – Moviera Utrecht in documentaireserie Five Days Inside.

Op 7 september 20:30 uur op RTL 5: Oranje Huis – Moviera Utrecht (Parkwijk) in documentaireserie Five Days Inside.

Het nieuwe seizoen van Five Days Inside: een documentaireserie waarin de presentatoren instellingen in Nederland bezoeken waar je normaal niet zomaar binnenkomt. Door hier vijf dagen onafgebroken te verblijven, komen ze erachter hoe het is om er te wonen en te werken.

In de tweede aflevering van het seizoen neemt presentator Geraldine Kemper de kijker mee tijdens haar bezoek aan het Oranje Huis van Moviera in Utrecht. Hier worden cliënten en kinderen opgevangen die te maken hebben met huiselijk geweld of mensenhandel.

Uitzending

De aflevering is vanaf 1 september op Videoland te bekijken en wordt op woensdag 7 september om 20:30 uur uitgezonden op RTL 5. Moviera wil door medewerking aan het programma huiselijk geweld verder uit de taboesfeer halen en de drempel om hulp te zoeken verlagen. Hoe eerder er hulp wordt geboden, hoe groter de kans op duurzaam herstel van alle betrokkenen.

Over het Oranje Huis

Het Oranje Huis werd op 29 april 2022 officieel geopend door staatssecretaris Maarten van Ooijen, ter vervanging van de verouderde opvanglocatie aan de Biltstraat. Er is ruimte voor crisis- en vervolgopvang voor ongeveer 40 volwassenen en 50 kinderen in alle leeftijdscategorieën. Door de naam Oranje Huis te voeren wordt samen met andere opvangorganisaties in Nederland een nieuwe standaard van opvang bij huiselijk geweld neergezet. Niet langer een verborgen blijf-van-mijn-lijfhuis, maar een veilige opvang in een open setting.

Moviera | aanpak huiselijk geweld

Moviera wil veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld en misbruik verkleinen en werkt aan herstel om terugval te voorkomen. Hulp, advies of veilig onderdak nodig? Bel 24 uur per dag gratis (anoniem) 088 3 744 744 of bezoek www.moviera.nl.

Sociaal

Nieuwsbrief 'WIJKPROEVERIJEN' Utrecht

In deze editie vertellen we je graag welke wijkproeverijen er zijn geweest en natuurlijk welke er weer op de planning staan!

Lees de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken:

https://www.dock.nl/wp-content/uploads/2022/09/Nieuwsbrief-Wijkproeverij-editie-3.pdf

Sociaal

Alzheimer Café Leidsche Rijn

Nieuwsbrief & aankondiging volgende bijeenkomst 8 september

Geluk

Wijkproeverij Leidsche rijn Centrum

We vieren de zomer !

Op donderdag 25 augustus tussen 11.00 -14.00 uur

Komt u ook 'proeven' wat er is en weten wat er leeft in de wijk en waar informatie te vinden is? Met mini workshops en rondleidingen.

Geluk

Wijkproeverij

Maak kennis met je buurt (bewoners) & professionals.

Heb je vragen over hulp & ondersteuning, computer, taal, kunst of cultuur of ben je opzoek naar activiteiten/ ontmoetingen in de wijk?

Op 28 juli tussen 15.00 -17.00 is een mogelijkheid elkaar te ontmoeten aan eind van de Langerakbaan op en rondom de steiger.

Sociaal

De Kwastendag

Kom naar DE KWASTEDAG en maak kennis met het schildersvak. 15 september 2022 13.00 uur Utrecht.

Cultuur

Zandhappen

Proef de zomer en kom ‘Zandhappen’ tijdens de zomerse kinderactiviteiten van Brede School Het Zand.

Van dinsdag 12 tot en met donderdag 14 juli organiseert Brede School Het Zand ‘Zandhappen’, gratis vakantieactiviteiten voor kinderen van 2 t/m 12 jaar in Buurttuin Johanniterveld.

Ben je op zoek naar leuke activiteiten in de buurt tijdens de vakantie? Kom dan naar ‘Zandhappen’ van Brede School Het Zand. Samen met DOCK en Cultuur19 hebben wij een afwisselend, creatief, sportief en muzikaal programma samengesteld.

Iedere dag zijn er verschillende activiteiten te doen. Leef je uit in het drukwerkatelier van Wunderle of kom vakantiehuisjes bouwen bij de activiteit van De Vrijstaat. Ook kan er naar hartenlust getimmerd worden bij de Maakplaats van Cultuur19 met Helweg & LaCruz. Vlei op woensdag neer in het gras met je ouders en geniet van de muzikale voorstelling ‘Herrie in de Tent’. Of dans mee in de dansworkshop na het zien van de dansvoorstelling ‘Squad’ op donderdag. Aan de allerjongsten is ook gedacht. Er kan geschilderd worden en bij de zandkeuken kan er met water en zand gespeeld worden. Ook komt Marianne van Houten langs met theatrale voorleessessies.

In het park biedt SportUtrecht op woensdag en donderdag Sport&Spel en alle middagen is de Schaapskooi open voor een bezoekje, film en knutselactiviteiten.

Zandhappen vindt dinsdag 12 tot en met donderdag 14 juli van 10.00-12.00 uur en van 13.00-15.00 uur plaats in Buurttuin Johanniterveld (Vogelvlinderweg 50, 3544 NJ Utrecht).

Ouders en kinderen zijn welkom en vrij om te komen en gaan wanneer zij willen.

Entree is gratis.

Ook bij slecht weer gaat het programma door.

Met dank aan de medewerking van het AVVN en de bijdrage uit het Initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl  en https://bredeschoolutrecht.nl/het-zand/zandhappen

Geluk

Eindconcert Grijze Koppen Orkest

Ons zangplezier willen we graag met zoveel mogelijk mensen delen :) daarom geven wij op vrijdag 20 mei ons eindconcert in Kerk aan het Lint op de Alendorperweg 103 we starten om 16.30 u

Sociaal

Brede School samenwerking

Brede School De Klimroos is de spil in het verbinden van verschillende mensen en groepen binnen de brede school en in de wijk.

In Brede School De Klimroos verbinden obs De Klimroos, Peutercentrum Parkwijck van Kind&Co Ludens, DOCK en Partou zich met elkaar. Door samen te werken aan gemeenschapsvorming versterken wij ons pedagogisch klimaat waarbinnen kinderen van 0 – 12 jaar in hun ontwikkeling ondersteund worden.

Dit doen wij mede door:

-         het aanbieden en organiseren van activiteiten, in samenwerking met verschillende (wijk-) partners.

Hierbij kan gedacht worden aan themaochtenden, Ouder/Kindactiviteit, bezoek leerlingen aan Buurtcentrum voor ontmoeting met oudere wijkbewoners.

-         een gevarieerd activiteitenaanbod, onder en na schooltijd, waarmee kinderen de kans krijgen hun talenten en vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen.

Dit kunnen activiteiten als de Leesclub, Judo, Avonturenclub of Muziek & Dans zijn.

Wilt u meer weten over Brede School De Klimroos? Kijk op de website:

W: https://bredeschoolutrecht.nl/klimroos/

Of neem contact op met de brede schoolcoördinator Hester Bruinsma via:

E info@bredeschooldeklimroos.nl

M 06 40 180 192  

Sociaal

Wijkkinderraad Leidsche Rijn gestart

Laten we Leidsche Rijn nog een stukje mooier maken

De wijkkinderraad Leidsche Rijn is gestart! Zeventien kinderen uit groep 7 van acht verschillende basisscholen in Leidsche Rijn gaan de komende maanden meedenken over hoe hun wijk nog mooier en beter kan worden voor iedereen en vooral wat kinderen daar zelf aan kunnen doen. De eerste bijeenkomst was een groot succes. Na de kennismaking, zijn er mooie gesprekken gevoerd en al fantastische ideeën geopperd om Leidsche Rijn nog een stukje mooier te maken. De kinderraadsleden komen dit schooljaar zes keer bijeen in buurtcentrum Bij de Buren en denken na over dingen die voor kinderen belangrijk zijn in de wijk.  

Cultuur

Kinderboekenweekfeest | 6 t/m 17 oktober

Leuke, gratis activiteiten in Leidsche Rijn voor 2 - 12 jaar. Gedurende de tien dagen van de landelijke Kinderboekenweek een feestprogramma voor de kinderen in de wijk vol activiteiten in het kader van het thema: Dromen wat je worden wil . . .’ Het programma vindt plaats op verschillende plekken in de wijk.

https://bredeschoolutrecht.nl/het-zand/kinderboekenweekfeest-6-17-oktober-dromen-wat-je-worden-wil/?fbclid=IwAR1GneRsCU5kiQ_6vuDNuvoNMxHTeJqP1CH5vM2AQsHbvgS5dS9BOR4PzkI

Zoom