Oranje Huis – Moviera Utrecht

Sociaal
5 september 2022
Oranje Huis – Moviera Utrecht in documentaireserie Five Days Inside. Op 7 september 20:30 uur op RTL 5: Oranje Huis – Moviera Utrecht (Parkwijk) in documentaireserie Five Days Inside.

Oranje Huis – Moviera Utrecht in documentaireserie Five Days Inside.

Op 7 september 20:30 uur op RTL 5: Oranje Huis – Moviera Utrecht (Parkwijk) in documentaireserie Five Days Inside.

Het nieuwe seizoen van Five Days Inside: een documentaireserie waarin de presentatoren instellingen in Nederland bezoeken waar je normaal niet zomaar binnenkomt. Door hier vijf dagen onafgebroken te verblijven, komen ze erachter hoe het is om er te wonen en te werken.

In de tweede aflevering van het seizoen neemt presentator Geraldine Kemper de kijker mee tijdens haar bezoek aan het Oranje Huis van Moviera in Utrecht. Hier worden cliënten en kinderen opgevangen die te maken hebben met huiselijk geweld of mensenhandel.

Uitzending

De aflevering is vanaf 1 september op Videoland te bekijken en wordt op woensdag 7 september om 20:30 uur uitgezonden op RTL 5. Moviera wil door medewerking aan het programma huiselijk geweld verder uit de taboesfeer halen en de drempel om hulp te zoeken verlagen. Hoe eerder er hulp wordt geboden, hoe groter de kans op duurzaam herstel van alle betrokkenen.

Over het Oranje Huis

Het Oranje Huis werd op 29 april 2022 officieel geopend door staatssecretaris Maarten van Ooijen, ter vervanging van de verouderde opvanglocatie aan de Biltstraat. Er is ruimte voor crisis- en vervolgopvang voor ongeveer 40 volwassenen en 50 kinderen in alle leeftijdscategorieën. Door de naam Oranje Huis te voeren wordt samen met andere opvangorganisaties in Nederland een nieuwe standaard van opvang bij huiselijk geweld neergezet. Niet langer een verborgen blijf-van-mijn-lijfhuis, maar een veilige opvang in een open setting.

Moviera | aanpak huiselijk geweld

Moviera wil veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld en misbruik verkleinen en werkt aan herstel om terugval te voorkomen. Hulp, advies of veilig onderdak nodig? Bel 24 uur per dag gratis (anoniem) 088 3 744 744 of bezoek www.moviera.nl.

Wie

Kinderen
Volwassenen
Senioren

Waar

Eerste Oosterparklaan 76
Utrecht