Wil je (leren) zingen Zwaluwkoor Utrecht

Aangeboden
Meedoen

STICHTING PHILOMELA

klassieke muziek voor iedereen.

Zwaluwkoor Utrecht start op 6 februari Het Zwaluwkoor Utrecht gaat van start en zoekt mensen die wekelijks willen (leren) zingen onder professionele begeleiding. Op 6 februari is de eerste bijeenkomst, vanaf dan iedere maandag repetitie bij CultuurCampus. 

Het Zwaluwkoor

Een initiatief van Stichting Philomela. Voor het eerst gestart in Amsterdam om inwoners, nieuw en oud, met elkaar te verbinden door de universele taal van muziek. En om de cultuurparticipatie onder de doelgroep te bevorderen. Stichting Philomela maakt al 15 jaar klassieke muziek voor iedereen toegankelijk en gelooft in de verbindende werking ervan. Culturele verschillen vervagen als de muziek spreekt. Het Zwaluwkoor verwelkomt iedereen die wekelijks wil zingen onder begeleiding van een professionele dirigent. In samenwerking met Cultuur19 start het Zwaluwkoor dit jaar in Utrecht. Op 6 februari is de officiële opening, waar geïnteresseerde leden de ervaren dirigent Margreet Weenink ontmoeten. Deelname is gratis. 

 

Repertoire

Internationaal. Het Zwaluwkoor zingt liederen uit alle windstreken, zoals zwaluwen de hele wereld over trekken.

 

Voor wie?

Jong en oud, geboren of nieuwe Nederlander, wonend in Utrecht. Voor alle mensen, ongeacht hun taal, religie, sekse, leeftijd en cultuur. Iedereen heeft een eigen verhaal. Zingen is een mooie, makkelijke manier om verhalen met elkaar te delen. Elkaar te leren kennen en vrienden te worden. Met onze professionele, ervaren dirigent wordt het zingen nóg leerzamer en leuker. Beheersing van de Nederlandse taal is geen vereiste.

 

Hoe?

Aanmelden kan via de projectleider Malika Ahrouch: ahrouch@philomela.nl.  

 

Over Stichting Philomela

Philomela produceert concerten op het snijvlak van (kunst)geschiedenis, literatuur, filosofie en muziek. Philomela gelooft in de kracht en schoonheid van kunst en muziek. De stichting maakt klassieke muziek daarom zo toegankelijk mogelijk voor een breed publiek en is altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden met ondernemers.

 

Over Cultuur19

Cultuur19 is het wijkcultuurhuis van de Utrechtse wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Cultuur19 brengt kunst en cultuur bij bewoners om de hoek en programmeert jaarlijks terugkerende festivals en activiteiten. Vanuit het kunstencentrum in de CultuurCampus ontwikkelt Cultuur19 co-producties met professionals en beginnende makers.

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

Mail of bel voor meer informatie en interviews naar Suzanne Klokke, 06-42244074, klokke@philomela.nl

Voor Cultuur19 / CultuurCampus: Laurent Meijlink, l.meijlink@cultuur19.nl

 

STARTDATUM EN LOCATIE

Startdatum                 : 6 februari 2023

Locatie                       : CultuurCampus, Burchtpoort 5 3452 MD Utrecht 

Repetities                  : wekelijks op maandag

Tijd                             : 19.00 tot 21.00 uur

Deelname kosten      : Gratis

 

Bijlage: Archiefbeelden van Zwaluwkoor Amsterdam, Haarlem en het optreden van het Zwaluwkoor bij Podium Klassiek (25 december 2022).

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Malika Ahrouch
Contactpersoon

Neem contact op met Malika:

-17